Certified Partner < 12 jaar

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft een aantal tennisscholen, gespecialiseerd in het opleiden van kinderen tot twaalf jaar, gecertificeerd. Samen met de tennisbond en de al eerder gecertificeerde tennisscholen, gericht op kinderen vanaf twaalf jaar, vormen zij een landelijk netwerk dat in september 2016 operationeel is. De tennisscholen krijgen een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers. 

Samenwerking

Jacco Eltingh, Directeur Sportief van de KNLTB, is blij met de zogenoemde certified partners: “Dit is een historisch moment. De oude structuur van het opleiden van talenten bestond al tientallen jaren, terwijl het tennislandschap enorm is veranderd. Nederland beschikt over veel kwalitatief goede tennisscholen. We willen intensief samenwerken met de beste mensen om Nederland tot de tien beste tennislanden ter wereld te laten horen. Samenwerking is hierbij heel belangrijk. Onze rol bij het opleiden van jeugd zal minder een uitvoerende in de regio’s worden en meer die van regisseur over een landelijk netwerk van gecertificeerde tennisscholen.”

Selectieprocedure

Alle certified partners doorliepen de selectieprocedure die de tennisbond uitvoerde in samenwerking met onafhankelijk adviesbureau NMC Bright met succes. Daarnaast toonden alle partners zich bereid om de beste jeugdspelers op te leiden conform het KNLTB Meerjaren Opleidingsplan Tennis (MOT) ‘Route naar de Top‘.