YuniQQ Tennis Academy

Tennis.wb is een samenwerkingsverband aangegaan met YuniQQ Tennis Academy. YuniQQ Tennis Academy vervangt de Tennis.wb Academy. De betere spelers en speelsters die binnen de eigen vereniging niet de gewenste faciliteiten kunnen worden geboden kunnen doorstromen naar de academy. Daarnaast kunnen betere (jeugd)spelers uit de gehele regio en zelfs daarbuiten, zich melden om bij de trainers van de academy in een variatie aan mogelijkheden te trainen. Een belangrijke doelstelling van de academy is namelijk de betere spelers en speelsters met elkaar te laten trainen. Dit is mogelijk omdat de YuniQQ Tennis Academy ongeveer 120 spelers en speelsters, die vaak tot ver van over de regiogrenzen komen, bijeenbrengt in niveaugroepen.

Het meerdere keren per week trainen met (even)goede tennissers leidt al snel tot een beter spelniveau. De meerwaarde van de academy bestaat er verder uit dat voor elke deelnemer een nationaal en desgewenst een internationaal wedstrijdprogramma wordt samengesteld dat bij zijn of haar niveau past. Ook wordt tijdens toernooien advies en begeleiding gegeven wat ook weer de speelsterkte ten goede komt.

Alle trainingen worden gegeven in niveaugroepen die zijn samengesteld naar leeftijd, speelsterkte en prestatiedoelen. De prestatiedoelen kunnen uiteenlopen van toptennis op regionaal niveau tot internationaal toptennis.

De academy biedt voor de prestatieve tennisser diverse trainingspakketten op verschillende niveaus:

  • Tennistrainingen, zowel privé- als groepstrainingen
  • Conditietrainingen: looptraining, bewegingsscholing, tennisspecifieke conditietraining en fitnesstrainingen
  • Oefenwedstrijden, toernooivoorbereiding, begeleiding (inter)nationaal
  • Conditietests
  • Paramedische begeleiding
  • Mentale trainingen

Om dit programma op een professionele manier in te kunnen vullen worden de tennistrainingen verzorgd door Eric Hoppenbrouwers en Eric Kuijlen. Het fysieke gedeelte wordt gegeven door Ziggey van Bouwhorst.

Wilt u meer informatie ontvangen over YuniQQ Tennis Academy neem dan contact op met Eric Hoppenbrouwers 06-22791031 of mail naar info.yuniqq@gmail.com