Dienstenpakket

Tennis.wb is een professionele tennisorganisatie met een zeer uitgebreid dienstenpakket. Binnen onze organisatie worden trainingen aangeboden van het allereerste begin tot en met de (inter)nationale top. Daarbij houden wij natuurlijk rekening met individuele ambities en mogelijkheden en is er gepaste aandacht voor (tennis)technische-, tactische-, mentale en fysieke aspecten.

Verenigingen

De verenigingen die formeel werkgever zijn van de clubtrainer worden steeds schaarser vanwege de risico’s, de geringe flexibiliteit en de bijkomende administratieve verplichtingen. Ook als de trainer zijn werkzaamheden als “zelfstandige” uitvoert gaat u als vereniging niet altijd vrijuit. Vervanging bij ziekte, constante kwaliteit van de trainingen, facturatie, debiteurenbeheer, allemaal zaken waar u als vereniging de zorg voor moet dragen.

Een steeds groeiend aantal verenigingen weet dan ook de weg te vinden naar Tennis.wb. De vereniging kan kiezen voor een dienstenpakket op maat.

 • Totale zorg en verantwoordelijkheid voor de trainingen wordt van u overgenomen. Wij zorgen voor een geschikte trainer en verzorgen de inschrijvingen tot en met de facturatie.
 • Detacheren van een trainer bij uw vereniging. De vereniging blijft dan zelf verantwoordelijk voor alle overige met de training verband houdende zaken. Van deze mogelijkheid kunt u ook gebruik maken als de eigen trainer niet alle trainingen (kwantitatief en/of kwalitatief) kan invullen.
 • Ondersteunen van het verenigingskader. We denken met u mee en bepalen samen de juiste weg en zorgen voor een duidelijk beleid.
 • Ledenwervingsactiviteiten. Het verenigingsbelang is ook ons belang. Te denken valt bijvoorbeeld aan schooltennis, clinics bij opening van het seizoen en dergelijke.

De trainingen worden gegeven op banen van de vereniging, de regionale tennishallen en eventuele (gym)zalen. In overleg met de vereniging verzorgen wij de reguliere training, de competitietraining, schooltennis, bal- en slagvaardigheidstrainingen etc. Het is ook mogelijk om slechts een gedeelte van deze trainingen bij Tennis.wb onder te brengen.

NIEUW! Clubkadercoaching

Wij zijn per 1 april samen met de KNLTB een pilot clubkadercoaching gestart om drie doelen te realiseren:

 • Het verbeteren van de (lokale) samenwerking tussen technisch (=tennisleraar) en bestuurlijk kader (bijvoorbeeld aanwezig bij jeugdcommissie vergaderingen, aanwezig bij belangrijke evenementen).
 • Het versterken van technisch kader (bv intervisiebijeenkomsten, coach de coaches).
 • Het vitaler maken van verenigingen waar Tennisschool WB les geeft (bv de Zomer Challenge, verhogen trainingsparticipatie)

Wij zijn erg trots op deze samenwerking.

YuniQQ Tennis Academy

De betere spelers en speelsters die binnen de eigen vereniging niet de gewenste faciliteiten kunnen worden geboden kunnen doorstromen naar de YuniQQ Tennis Academy. Tennis.wb is per 1 april 2020 een samenwerkingsverband aangegaan met YuniQQ Tennis Academy, deze Academy vervangt de Tennis.wb Academy.  Betere (jeugd)spelers uit de gehele regio en zelfs daarbuiten kunnen zich melden om bij de trainers van de Academy in een variatie aan mogelijkheden te trainen. Een belangrijke doelstelling van de Academy is namelijk de betere spelers en speelsters met elkaar te laten trainen. Dit is mogelijk omdat de YuniQQ Tennis Academy ongeveer 120 spelers en speelsters, die vaak tot ver van over de regiogrenzen komen, bijeenbrengt in niveaugroepen.

Het meerdere keren per week trainen met (even) goede tennissers leidt al snel tot een beter spelniveau. De meerwaarde van de Academy bestaat er verder uit dat voor elke deelnemer een nationaal en desgewenst een internationaal wedstrijdprogramma wordt samengesteld dat bij zijn of haar niveau past. Ook wordt tijdens toernooien advies en begeleiding gegeven wat ook weer de speelsterkte ten goede komt.

Alle trainingen worden gegeven in niveaugroepen die zijn samengesteld naar leeftijd, speelsterkte en prestatiedoelen. De prestatiedoelen kunnen uiteenlopen van toptennis op regionaal niveau tot internationaal toptennis.

De Academy biedt voor de prestatieve tennisser diverse trainingspakketten op verschillende niveaus:

 • Tennistrainingen, zowel privé- als groepstrainingen
 • Conditietrainingen: looptraining, bewegingsscholing, tennisspecifieke conditietraining en fitnesstrainingen
 • Oefenwedstrijden, toernooivoorbereiding, begeleiding (inter)nationaal
 • Conditietests
 • Paramedische begeleiding
 • Mentale trainingen

Om dit programma op een professionele manier in te kunnen verzorgen verzorgen de trainers Eric Kuijlen en Eric Hoppenbrouwers de tennistrainingen. Het fysieke gedeelte wordt ingevuld door Ziggey van Bouwhorst. 

Wilt u meer informatie over het trainen bij YuniQQ Tennis Academy neem dan contact op met Eric Hoppenbrouwers 06-22791031 of mail naar info.yuniqq@gmail.com.

 

KNLTB

Tennis.wb is blij met de jarenlange samenwerking met de KNLTB. Deze samenwerking staat namelijk garant voor optimale doorstromingsmogelijkheden voor onze leerlingen. Tennis.wb is geselecteerd als onderbouw tennisschool. 

Schooltennis

Schooltennis is al sinds 1987 een begrip op veel basisscholen. Voor tennisverenigingen is het organiseren van een schooltennisactiviteit een ideale manier om kinderen enthousiast te maken voor de tennissport en nieuwe jeugdleden te werven. Tennis.wb kan deze schooltennisprojecten volledig voor u verzorgen. Meer informatie over schooltennis kunt u vinden op www.knltbschooltennis.nl.

Bedrijfsleven

Tennis.wb organiseert voor bedrijven, verenigingen en particulieren tennisclinics voor personeel, klanten, leden en management. Bij een clinic zijn de deelnemers actief bezig op de baan onder begeleiding van een één of meerdere leraren. Vaak worden er ook demonstratiewedstrijden gehouden met spelers, deelnemers en/of leraren. De clinic kan geheel aangepast worden aan uw wensen en kan naast een sportief en fysiek deel, ook een motivatie en mentaal onderdeel bevatten.

Wilt u een afspraak maken om met ons over een clinic voor uw bedrijf te praten, klik dan hier om contact op te nemen.

Overige training

Bent u nog geen lid van een vereniging, maar wilt u wel graag tennissen? Tennis.wb biedt ook hiervoor diverse mogelijkheden. Onder de naam “Maak kennis met tennis” biedt Tennis.wb oplossingen voor beginnende tennissers, voor jong en oud.